9. Susret dadilja obrtnica Hrvatske

PULA – U organizaciji Hrvatske udruge dadilja u rujnu 2023. održan je 9. Susret dadilja obrtnica Hrvatske na kojem je prisustvovalo oko 40 dadilja. Domaćica susreta bila je Ana Peruško Lampić, vlasnica obrta za čuvanje djece „Kornjačice“ iz Pule.

Prigodnim riječima dadiljama se obratio gradonačelnik Pule, gospodin Filip Zoričić, te izrazio svoje zadovoljstvo radom dadilja te obećao potporu postojećim obrtima za čuvanje djece u Puli. Gost Susreta je bio i gospodin Ivan Alerić, predstavnik Upravnog odbora za gospodarstvo u Puli koji se također obratio dadiljama.

U sklopu Susreta održane su dvije radionice. Prva je bila interaktivna radionica na temu “Elementi muziko terapije u predškolskom kontekstu“. Predavač je bila Andrea Prenka, muziko terapeut, glazbeni edukator i vlasnica obrta ArtON.

Drugu radionicu kroz predavanje i primjere iz prakse održao je Branimir Benčik, voditelj juda, nutricionist i vlasnik obrta za čuvanje djece „Sportići“ u Puli. Tema predavanja je bila „Promatranje sporta kao metode rada s djecom“.

Ovogodišnje zahvalnice HUD-a, predsjednica Danijela Jerković predala je dadiljama Zdenki Arnautović i Gabrieli Belinac za dugogodišnje nesebično zalaganje i promoviranje djelatnosti na nacionalnom i gradskom nivou.

Više slika pogledajte u Galeriji

Scroll to Top