GALERIJA

Fotografije
Videozapisi

2024.

Skupština HUD-a 2024

JASMINKI RODIĆ dodijeljena je zahvalnica HUD-a za nesebičan rad u Udruzi i promoviranje struke.

RIJEKA – Obrti za dnevnu skrb o djeci: Snoopy, Taša, Bilbao, Srećica i Maleni na Riječkom dječjem karnevalu.

2023.

9. Susret dadilja obrtnica Hrvatske 2023. održan je u Puli.

Prigodnim govorom dadiljama se obratio gradonačelnik Pule, gospodin Filip Zoričić.

Gost 9. Susreta bio je i gospodin Ivan Alerić, predstavnik Upravnog odjela za gospodarstvo u Puli.

Svi smo uživali u interaktivnoj glazbenoj radionici pod vodstvom Andree Prenka i naučili nove glazbene igre koje ćemo upotrijebiti u radu s djecom. Upoznali smo i nove udaraljke.

Branimir Benčik održao nam je predavanje na temu „Promatranje sporta kao metode rada s djecom“

Predsjednica HUD-a, Danijela Jerković, predala je zahvalnice dadiljama Zdenki Arnautović i Gabrieli Belinac za dugogodišnje nesebično zalaganje i promoviranje djelatnosti na nacionalnom i gradskom nivou.

Domaćica 9. Susreta dadilja obrtnica Hrvatske bila je Ana Peruško Lampić.

2022.

8. Susret dadilja obrtnica Hrvatske

Gosti 8. Susreta dadilja obrtnica Hrvatske

Zahvalnice HUD-a dodijeljene su:

MILJANI JURIŠA (OČD Žabice)

ADAMU DEAK, ravnatelj učilišta Piramida znanja iz Zaboka

Interaktivno predavanje održala nam je Lana Kihas:

Nastup malih mažoretkinja ALINA

Zahvala HUD-u dadilja Zagorsko-krapinske županije

2021.

Posjet predsjednice UO HUD-a podružnici i dadiljama Velike Gorice u listopadu 2021.

U Lokvama, pored Delnica, 28.8.2021. održan je 7. Susret dadilja obrtnica Hrvatske.

Provozali smo se jezerom na Čačinoj splavi

Susretu je prisustvovala Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica, a domaćice Susreta bile su Dora Andlar, OČD Šareni svemir i Borka Andlar Kezele, OČD Snješko smješko iz Delnica.

Zahvalnice HUD-a za nesebičan trud i promoviranje djelatnosti dadilje u svojoj županiji dodjeljene su Alanu Lavrincu – OČD Pikolino, Anamariji Novosel – OČD Pikolino, Dori Andlar – OČD Šareni svemir i Borki Andlar Kezele – OČD Snješko smješko.

Tri „A“ iz Karlovačke županije – Alen, Anamarija i Alenka.

Na 7. Susretu dadilja obrtnica Hrvatske održali smo interaktivnu radionicu “Kako sportom jačati samopouzdanje” koju nam je održala prof. dr.sc. Renata Barić, sportska psihologinja. Predavanje je bilo zanimljivo i korisno te nam je dalo alate s kojima možemo zalijevati vrt dječjeg samopouzdanja.

Kako se osjećamo kada nas ignoriraju … kada nas bodre …kada nam govore negativne i obeshrabrujuće riječi

Mreža pozitive … dodaj i reci nešto pozitivno o toj osobi

Kako se osjećaš u ovom stavu …. i zanemari da si u vinskom podrumu 

2020.

Godišnja skupština HUD-a. Skromno smo proslavili 10 godina djelovanja Hrvatske udruge dadilja.

2019.

Skupština HUD-a održana 2019.

Zahvala za nesebičan rad i promoviranje djelatnosti dadilje dodjeljena je Danijeli Jerković iz Zagreba.

Predsjednica HUD-a odazvala se pozivu Ivane Hadrović i posjetila novootvoreni obrt Ivančica u Zagrebu. Čestitamo Ivani i želimo joj uspješan i veseo rad s djecom koja će, vjerujemo, uživati u ovom prostoru.

U ožujku 2019. članice HUD-a sudjelovale su na konferenciji i sajmu „Sretno dijete“ održanom u hotelu Westin u Zagrebu. Na sajmu smo roditeljima prezentirali „Kako do dadilje“.

6. Susret dadilja obrtnica Hrvatske održao se u Koprivnici pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice. Zahvaljujemo Snježani Smolak, dadiljama Koprivnice i Udruženju obrtnika Koprivnice na uloženom trudu i domaćinstvu.

Susret je započeo pozdravnim govorom gradonačelnika Koprivnice, Mišela Jakšića. Grad Koprivnica sufinancira djelatnost od samih početaka 2013., kada je s radom počeo treći obrt  u Hrvatskoj, OČD „Točkice“, Snježane Smolak.

Okupljenima su se obratili Snježana Smolak, predstavnici Službe za društvene djelatnosti iz UDU u županiji, Centra za socijalnu skrb Koprivnica, Udruženja obrtnika Koprivnice te predsjednica HUD-a.

HUD je dodjelio zahvalnicu Ani Peruško Lampić iz Pule za nesebičan rad i promoviranje djelatnosti i struke na području Istarske županije.

Druženje dadilja se nastavilo u hotelu „Podravina“

I završio zajedničkom fotografijom

Voditeljica HUD-a za Grad Karlovac i Karlovačku županiju, Alenka Ban,  redovno organizira sastanke dadilja i male radionice za članice HUD-a.

2018.

Posjeta predsjednice HUD-a dadiljama Velike Gorice koje uspješno razvijaju ovu djelatnost u svom gradu s puno entuzijazma, truda i ljubavi prema djeci. U 2018. u Velikoj Gorici djeluju tri obrta: „Sunac“ Tajane Mišćević, „Jednorog“ Ornele Eldić i „Petrini zmajčeki“ Petre Prusine.

Sastanak UO HUD-a u Karlovcu

5. Susret dadilja obrtnica Hrvatske održao se 13.10.2018. u Jastrebarskom, a domaćica nam je bila Ljiljana Frdelja.

Susret je počeo okupljanjem u obrtu „Dadilja teta Ljilja“ gdje nas je pored Ljiljane dočekao i gradonačelnik Jastrebarskog, g. Zvonimir Novosel.

Grad Jastrebarsko sufinancira obrt tete Ljilje od samih početaka prije 5 godina i tako omogućuje roditeljima adekvatnu i pristupačnu skrb o djeci. Grad Jastrebarsko i obrt tete Ljilje su primjer uspješne profesionalne suradnje svim lokalnim samoupravama u Hrvatskoj.

Dadilje s gradonačelnikom Jastrebarskog, g. Zvonimirom Novoselom.

Susret se nastavio posjetom etno baštini uz stručno vodstvo Jasnice Vojvodić. Razveselili smo se i pravom kukuruznom brašnu, samljevenom pri “Mlinarevoj iži”. A vjerujem da ćemo svi isprobati i recept za bazlamaču.

Ispred šumskog dvora Kolarić dočekala nas je “prava” dadilja s prvim majicama Udruge. Hvala teti Ljilji.

Tema 5. Susreta dadilja obrtnica bila je “Dadilje i profesionalnost”. Predsjednica Udruge dala je kratki osvrt kako se na profesionalnost i obiteljsko čuvanje djece gleda u EU i svijetu, te gdje je sada Hrvatska nakon prvog najvažnijeg koraka – zakonske regulative.

U Hrvatskoj su trenutno u radu 83 obrta dadilja i još desetak u pripremi. Prvi obrt u Hrvatskoj “Dadilja teta Ljilja” proslavio je 5. rođendan. Čestitamo Ljiljana! Nismo zaboravili ni Đurđicu i njoj želimo sretan 5. rođendan. A ovaj mjesec i HUD slavi 8. rođendan.

Dodijeljene su zahvalnice našim članicama za nesebičan trud i zalaganje u radu i djelovanju Udruge i promoviranju djelatnosti: Katici Vidović Konjevod (OČD Mentor, Zagreb), Mari Kopić (OČD Zvjezdice, Zagreb) i Tajani Miščević (OČD Sunac, Velika Gorica).

Predstava “Jaje” nas je oduševila. Hvala gospodinu Siniši i lutkaricama.

Uživali smo i u maloj Montessori radionici Anemarije Novosel i Alena Lavrinca iz OČD “Pikolino” u Draganiću.

Posjet predsjednice HUD-a obrtu „Žabice“ i vlasnici Miljani Juriša u Loboru koja ima odličnu suradnju s lokalnom samoupravom i sufinanciranje djelatnosti na zadovoljstvo roditelja i djece. Takva suradnja pridonjela je osposobljavanju puno budućih dadilja s područja Krapinsko-zagorske županije na učilištu Piramida znanja.

2017.

Posjeta delegacije iz Sjeverne Makedonije

U svibnju 2017., u sklopu IPA EU projekta „Promoviranje alternativnih vidova skrbi za predškolsku djecu“, posjetila nas je delegacija iz bivše Jugoslavenske Republike Makedonije (sadašnja Sjeverna Makedonija) s predstavnicima Ministarstva rada i socijalne skrbi na čelu sa državnom savjetnicom za zaštitu djece predškolske dobi, gospođom Darkom Petruševskom, Udruženja jedinica lokalne samouprave, Zavoda za zapošljavanje, voditeljima Projekta i zainteresiranim dadiljama. U sastavu delegacije bila je i Sanja Arizanov, predsjednica Makedonske udruge dadilja.

Zanimalo ih je praktično funkcioniranje hrvatskog Zakona o dadiljama. U tu svrhu organiziran je okrugli stol na kojem se makedonska delegacija susrela s predstavnicima Ureda za obrazovanje Grada Zagreba na čelu s gospođom Bosiljkom Devernay i predstavnicima Centra za socijalnu skrb/Podružnica obiteljski centar, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske obrtničke komore, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske udruge dadilja.

Cilj ove studijske posjete bio je vidjeti hrvatske primjere dobre prakse i načine suradnje s lokalnom samoupravom. Hrvatska udruga dadilja organizirala je posjet obrtima za čuvanje djece: u Zagrebu (OČD Bumbica, vl. Danijela Jerković), u Jastrebarskom (OČD Dadilja teta Ljilja, vl. Ljiljana Frdelja), u Karlovcu (OČD Delfin, vl. Alenka Ban) i u Vrbovcu (OČD Palčić, vl. Đurđica Palikuća) gdje su se susreli s predstavnicima jedinica lokalne samouprave i obiteljskih centara te vlasnicama obrta.

… u Zagrebu ….

… posjeta OČD Bumbice …

U Jastrebarskom makedonsku delegaciju su dočekali predstavnici Grada i Centra za socijalnu skrb/Podružnice obiteljski centar.

… U OČD Dadilja teta Ljilja …

U Gradu Karlovcu, makedonsku delegaciju su dočekali načelnik općine Kamanje, Damir Mateljan; ravnateljica Centra za socijalnu skrb Grada Karlovca, Mirjana Pogačić; pravnica CZSS, Martina Čulig; socijalna radnica, Željka Repar i iz Obiteljskog centra u Karlovcu, Ivan Delić.

…u OČD Delfin…

U Vrbovcu su nas dočekali predstavnici Grada i CZSS/Podružnice obiteljski centar

… u OČD Palčić …

Više u novinskom članku ovdje https://vrbovec.hr/2017/05/11/makedonci-u-vrbovcu/

Svim domaćinima i predstavnicima institucija makedonska delegacija uručila je tradicionalne poklone izrađene od srme – svilenog konca.

4. Susret dadilja obrtnica Hrvatske održao se u Vrbovcu, 7. listopada 2017. Okupilo se više od 30 dadilja iz cijele Hrvatske. Tema je bila: Dadilje i komunikacija.

Susretu je prisustvovao gradonačelnik Grada Vrbovca, gospodin Denis Kralj. Gospođa Tilia Žunić Kolundžić iz Centra za socijalnu skrb, Podružnice obiteljski centar iz Zagreba održala je predavanje o komunikaciji dadilja s djecom i roditeljima.

Podijeljene su zahvalnice dadiljama koje su u ovih 7 godina, od kako postoji Udruga, uložile izuzetan trud i pokazale nesebično zalaganje za djelatnost te sve ove godine promovirale djelatnost dadilje na svom području. To su Alenka Ban iz Karlovaca, iz Rijeke i okolice Jasminka Pupovac Safić, Sanja Begić i Ljiljana Topić, te Snježana Smolak iz Koprivnice.

Zahvaljujemo našoj domaćici Susreta, gospođi Đurđici Palikuća, i obrtu „Palčić“ na odličnoj organizaciji, te teti Lidiji na plesnoj radionici u kojoj smo svi uživali.

Godišnja skupština HUD-a održana 2017.

Godišnja nagrada Grada Vrbovca uručena je Đurđici Palikuća i njenom obrtu „Palčić“.

2016.

3. Susret dadilja obrtnica Hrvatske održan je 18.6.2016. u Karlovcu. Domaćica ovog Susreta bila je Alenka Ban i dadilje Karlovačke županije.

Susretu je prisustvovao g. Ivan Delić iz Podružnice obiteljski centar u Karlovcu, gđa. Branka Ivičak i g. Anton Božidar iz Ureda državne uprave u županiji. Gospodin Delić je održao predavanje na temu „Kako prepoznati nasilje u obitelji“. Susret je bio medijski popraćen od strane Tv4r.

Više o 3. Susretu dadilja Hrvatske možete čuti u prilogu Tv4r na : https://www.youtube.com/watch?v=5p-b27FOw2Q

Skupština HUD-a održana 2016.

Kod Ljiljane Frdelje u Jastrebarskom boravila je Vanessa Ilić, praktikantica iz Njemačke koja je izabrala obrt Dadilja teta Ljilja preko Erasmus+ razmijene.

2015.

Godišnja skupština HUD-a

Na Skupštini je izabran novi Upravni odbor HUD-a.

2015. prva dva obrta u Hrvatskoj proslavila su 2. rođendan, „OČD „Palčić“, Đurđice Palikuća iz Vrbovca i OČD „Dadilja teta Ljilja“, Ljiljane Frdelja iz Jastrebarskog.

2. Susret dadilja obrtnica Hrvatske održan je u Opatiji u „Grand Hotel Adriatic“. Domaćica ovog Susreta bila je Jasminka Pupovac Safić.

Susretu su prisustvovale i predstavnice Centra za socijalnu skrb, Podružnice obiteljski centar iz Rijeke, gđa. Gordana Stolfa i gđa. Irena Božić.

2014.

Godišnja skupština HUD-a

Otvoren je obrt „Dječja kuća Leptir“ na području Virovitice. Čestitamo našoj članici Valentini Šojat.

Posjet predsjednice HUD-a dadiljama Varaždina

Proslava 1. rođendana prva dva obrta u Hrvatskoj, OČD Palčić, Vrbovec – Đurđice Palikuća i OČD Dadilja teta Ljilja, Jastrebarsko – Ljiljane Frdelja. Gosti proslave bili su predstavnici nadležnog ministrstva i CZSS.

2013.

Dadilje s područja Rijeke

Godišnja skupština 2013.

Snježana Smolak, OČD Točkica, Koprivnica. Snježana je vlasnica obrta od 2013., treća dadilja koja je u Hrvatskoj otvorila obrt sukladno Zakonu o dadiljama.

Na kavi s Predsjednikom ….

2012.

U Ivanić-Gradu smo sudjelovali na “Bučijadi” (21.10. 2012.), promovirali HUD i dadilje Ivanića. Dadilje su same izradile rukotvorine od čije prodaje je dio išao za financiranje Udruge.

Sudjelovanje dadilja na sajmu u Jastrebarskom

Sajam cvijeća u Dugom Selu

Scroll to Top