Članci

2021.

Fiuman.hr

Od 1.1.2022. Grad Rijeka će sufinancirati djelatnost dadilje za sve riječke roditelje koji koriste usluge dadilja obrtnica na području županije. Detalje pročitajte u članku.

24.sata

Branimir Benčik iz Pule je do nedavno radio u „Uljaniku“, a onda se odlučio prekvalificirati za dadilju i sa suprugom Melitom, koja je odgojiteljica, otvorio je obrt za dnevnu skrb o djeci „Sportići“.

Glas Istre

Roditelji čija djeca pohađaju obrte za čuvanje djece i dalje se u Puli tretira kao da nemaju pravo na subvencije iako koriste legalan vid skrbi o djeci i plaćaju porez i prirez Gradu Puli.

Gradonačelnik.hr

Grad Jastrebarsko na čelu s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom od samih početaka (2013.) sufinancira obrte dadilja i roditelje čija djeca pohađaju OČD.

Koprivnica.hr

Grad Koprivnica sufinancira roditeljima boravak djece u obrtima za čuvanje djece.

Posavskahrvatska.hr

Profesionalne dadilje sve traženije. Predsjednica HUD-a govori o sufinanciranju obrta za čuvanje djece, tj. roditelja, i razlikama po županijama. O novootvorenim obrtima govore dadilje i roditelji.

Podravski.hr

U Koprivnici je najavljeno podizanje cijene skrbi u obrtima s 1600,00 kn na 1800,00 kn mjesečno.

Glasistre.hr

Od 1.1. 2022. Grad Rijeka počinje sufinancirati obrte za čuvanje djece na svom području.

2020.

Cityportal.hr

Reportaža o dadiljama u Velikoj Gorici.

Drava.info

KOPRIVNICA i gradonačelnik Mišel Jakšić ponosni na svoje dadilje. Grad Koprivnica od samih početaka 2013/2014 sufinancira ovu djelatnost. Hvala Snježani Smolak i drugim dadiljama, te Jasmini Markoti (tajnici Udruženja obrtnika Koprivnice) na zalaganju i promociji obrta za čuvanje djece.

Zagorje-international.hr

Krapinko je novootvoreni obrt u Krapini vlasnice Danice Jedvaj. Gradonačelnik Zoran Gregurović kaže: „Sada mi je drago i čestitam gospođi Jedvaj što se odlučila na taj korak, na hrabrosti da krene u takav poduhvat i otvori prvi obrt za čuvanje djece na području grada Krapine. Grad će sufinancirati boravak djece ovdje na isti način kao što sufinancira boravak u dječjim vrtićima, neće biti razlike“.

Glasistre.hr

U Pazinu su uz potporu grada otvorena dva obrta za čuvanje djece.

2019.

Epodravina.hr

6. Susret dadilja obrtnica organiziran je pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, a okupljenima se u Gradskoj vijećnici obratio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Glas-slavonije.hr

Grad Đakovo je donio odluku o sufinanciranju obrta dadilja s 500,00 kn po djetetu. Gradonačelnik Robert Francem kaže kako je Đakovo 28. grad u Hrvatskoj koji uvodi takvu praksu, da ona za lokalnu samoupravu nije isključiva zakonska obaveza, no da Grad Đakovo itekako vidi opravdanost da iz svoga proračuna sufinancira i takav oblik čuvanja djece, kod registriranih dadilja.

Samobor.hr

Samobor uz nova dva obrta, ukupno ima 6 obrta za čuvanje djece.

Glasistre.hr

Suočeni s nedostatkom mjesta u dječjim vrtićima Grad Pazin traži dadilje.

Glas.hr

U Slavoniji je postojao interes dadilja, ali ne i interes lokalne samouprave za sufinanciranjem roditelja koji koriste obrte za čuvanje djece.

2018.

Kzz.hr

U Maču (Krapinsko-zagorska županija) otvoren obrt za čuvanje djece.

2016.

Lider.media

U Kamanju (Karlovačka županija) otvara se prvi obrt po modelu javno-privatnog partnerstva, OČD Vesela panda, vlasnice Mirjane Klemenić.

2015.

Kzz.hr

U Svetom Križu Začretje otvoren je OČD Točkica.

Cuvalica.hr

Predsjednica HUD-a odgovara na 7 najčešćih pitanja postavljenih prilikom otvaranja obrta za čuvanje djece.

Vecernji.hr

Otvoreno 25 obrta za čuvanje djece

2014.

24.sata.hr

Članice i predsjednica HUD-a govore o zanimanju dadilje.

Jutarnji.hr

Početkom 2014. U Hrvatskoj su legalno poslovale „samo“ tri dadilje. Zakon o dadiljama je još uvijek neispitan teritorij.

Vecernji.hr

Otvoreno 25 obrta za čuvanje djece

Index.hr

Otvoren je prvi obrt u Zagrebu, OČD Zvjezdice vlasnice Mare Kopić na čijem otvorenju prisustvovao je i gradonačelnik Bandić obećavši sufinanciranje obrta dadilja prema istom ključu koji imaju roditelji čija djeca pohađaju vrtiće u Zagrebu.

2013.

Miss7mama.24sata.hr

Vesnica Rašić objašnjava koje su prednosti dadilje.

Novilist.hr

Vesnica Rašić govori kako ekonomska cijena od 2.500,00 kn mjesečno je većini roditelja nedostižna, te je nužno da lokalne samouprave sufinanciraju djelatnost i roditelje.

Scroll to Top