Aktivnosti /

Listopad 2012

22.10. - Sudjelovanje naše članice u emisiji "Kontakt" na prvom programu Hrvatske televizije povodom završenog Okruglog stola o Nacrtu prijedloga Zakona o dadiljama.

21.10. - Sudjelovanje HUD-a na "Bučijadi" u Ivanić-Gradu.

17.10. - Sudjelovanje predsjednice HUD-a na Hrvatskom radiu u 7:30 povodom završenog Okruglog stola o Nacrtu prijedloga Zakona o dadiljama.

16.10. - Održan je Okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o dadiljama u Ministarstvu socijalne politike i mladih na kojem su sudjelovali predstavnici mjerodavnih ministarstava, članice Radne skupine za izradu Nacrta, udruga roditelja, udruga odgajatelja, udruga gradova, dadilje, HUD i mnogi drugi.HUD je načelno podržala Nacrt i smatramo ga prvim pozitivnim korakom prema legalizaciji rada dadilja i zapošljavanju kao i značajnu polaznu točku za daljnji razvoj obiteljskog čuvanja djece. Kroz javnu raspravu dali smo Ministarstvu socijalne politike i mladih do znanja da zapošljavanje dadilja putem trgovačkih društva i zadruge nije prema pravilima ove struke i dobre prakse zemalja EU i svijeta. Pismeno smo priložili i cijeli niz drugih zamjerki Nacrtu prijedloga zakona na koje nam nije odgovoreno niti su prihvaćene.

10.10. - Završila je javna rasprava o Nacrtu prijedloga zakona o dadiljama.

10.10. - HUD je navršila dvije godine od osnivanja.

09.10. - HUD je poslao svoje završne primjedbe, prijedloge i mišljenje za javnu raspravu povodom Nacrta prijedloga Zakona o dadiljama.

09.10. - "Školske novine" objavljuju komentar predsjednice HUD-a o Nacrtu prijedloga Zakona o dadiljama pod naslovom "Dadilje izlaze iz ilegale".

05.10. - "Novi list" objavljuju komentar predsjednice HUD-a o Nacrtu pod naslovom "Tek svaka deseta dadilja spremna na nova pravila".

04.10. - "Glas Slavonije" objavljuju komentar predsjednice HUD-a o Nacrtu pod naslovom "Kazna za čuvanje djece na crno bit će 15 tisuća kuna".

02.10. - "Jutarnji list" objavljuju komentar predsjednice HUD-a o Nacrtu pod naslovom "Dadilje će se educirati za rad s malenima" u rubrici "Komentar".

01.10. - "Jutarnji list" objavljuju komentar predsjednice HUD-a o Nacrtu pod naslovom "Dadilje postaju legalne ali zato i puno skuplje".